Isu-Isu Debat Basa Jawa

  1. Sekolah mboten marengaken siswanipun migunakaken akun facebook.
  2. Pramuka dipunlebetaken dados salah setunggalipun muatan kurikulum pendidikan
  3. Ujian nasional badhe dipunbusak dening pamarentah.
  4. Pamarentah nyarujuki pembangunipun gedung enggal DPR.
  5. Plafon kartu kredit kagem nasabah dipunwatesi dening pamarentah.
  6. Polisi lalu lintas badhe ngontenaken tilang elektronik wonten Jakarta.
  7. Pamarentah kota badhe ngrubuhaken bangunan tuwo wonten kawasan kota lama Semarang.
  8. RSBI (Rintisan Sekolah Bertaraf Internasional) namung kagem ngagengaken gengsi sekolah.
  9. Indonesia nyengkuyung pembangunan Museum Kerinci wonten Malaysia.
  10. Indonesia sampun mbetahaken PLTN kagem pembangkit listrik.
  11. Putri Indonesia badhe dipundherekaken wonten ajang Miss Universe.
  12. Pamarentah paring parintah dumatheng masyarakat supados migunakaken listrik prabayar.
  13. Pamarentah ngedahkaken masyarakat ingkang migunakaken kendaraan pribadi supados ngagem BBM nonsubsidi.
  14. Tabung gas 3 kg kagem masyarakat dipunwatesi distribusinipun dening pamarentah.
  15. Pamarentah badhe mbusek sistem monarki wonten Yogyakarta.
  16. Wabah uler punika saking pokalipun manungsa piyambak.
  17. Pamarentah mboten marengaken uji coba medis migunakaken simpanse.
  18. PSSI mboten kersa nglebetaken pemain naturalisasi wonten jagad persepakbolaan nasional.
  19. Polisi sampun mboten kuwagang numpes teroris wonten Indonesia.
  20. Militer Indonesia badhe ngrebet Kapal Sinar Kudus saking perompak Somalia.
  21. Lipsing Briptu Norman sampun ngrisak citranipun polisi.
  22. Pendidikan seks prelu dipunterapaken wonten sekolah.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: